Informatie

Informatie

Ik huur een box, en dan?

Als je je paard ergens stalt, komt daar natuurlijk meer bij kijken dan alleen het huren van een box. Wat mag allemaal wel, wat mag niet, wat wordt er gedaan, wat moet ik zelf doen? Belangrijke vragen waar we graag antwoord op geven.

Openingstijden
De stal is elke dag van 08.00uur tot 22.00uur geopend. Ons terrein is afgesloten met een hek met druppel en tijdslot. Buiten deze tijden is het terrein niet bereikbaar zonder toestemming, dus onverlaten kunnen er niet op. En mocht er onverhoopt ‘s nachts een paard losbreken, zal deze nooit van het terrein af kunnen. Per klant is het mogelijk meerdere druppels te krijgen, per druppel wordt er €25 borg gerekend.

Voerbeleid
Er wordt door stal om 7, 12 en 17 uur gevoerd, zowel ruwvoer als, indien gewenst, brok. Je bent vrij in de keuze van voer, het dient wel klaargezet te worden, voor de box.

De laatste voerbeurt, rond 21.30uur, wordt door de klanten onderling geregeld. Hieraan mee doen is niet verplicht. Doe je wel mee, dan wordt ook dit voer voor de box klaargezet.

Uitmesten
Onze boxen worden verhuurd op basis van doe-het-zelf. Zelf mesten, zelf binnen- en buiten zetten. Elke vrijdag wordt het vlas uitgedeeld. Kom je tekort? Geen probleem, een extra pak kopen kan altijd en wordt eind van de maand verrekend.

Weidegang
Van mei tot oktober is er de mogelijkheid tot (beperkte) weidegang op het terrein. Begin van het seizoen worden de weides onderling verdeeld, zodat er een zo evenredig mogelijke verdeling in gebruik is. De weides zijn niet groot, ga uit van ongeveer 1 uur weidegang per dag, dan staat er eind van het seizoen ook nog gras op.

Ontwormen
Ontwormen wordt gedaan aan de hand van een mestonderzoek. Rond april, juli en oktober wordt dit centraal door stal geregeld. In december worden alle paarden breedspectrum ontwormd. Hieraan meewerken is verplicht, de kosten hiervan zijn voor de klant.

Quarantaine
Om te voorkomen dat een nieuw paard onverwachts toch iets onder de leden blijkt te hebben en andere paarden aansteekt, moet elk nieuw paard dat op ons terrein komt 3 weken in quarantaine. Tijdens deze periode mag het paard natuurlijk wel de box uit, maar staat het apart van de rest. Ook moet minimaal 1x per dag de temperatuur gemeten worden.

Eigen instructie, hoefsmid, dierenarts, is allemaal toegestaan.

Bijrijders en verzorgers zijn uiteraard ook geen probleem.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.